REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarožník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak již z názvu vyplývá, jedná se o pečený koláč připravený z tvarohu, vanilkového pudinku, vajec …


Ingredience:
1 kgtvarohu
250 gcukru
50 gvanilkového cukru
30 gmásla
2 balenívanilkového pudinku
2 lžícerumu
6 ksvajec
1 kscitrónu
špetka soli
strouhanky na vysypání formy
dortová forma

Postup:

1. Z vajíček oddělíme bílek od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh
2. Z dobře omytého citrónu nastrouháme kůru na jemném struhadle
3. Do větší mísy s tvarohem přidáme žloutky, oba cukry, pudinkový prášek a kůru citrónu, utřeme na hladký krém
4. Těsto zakápneme rumem a metličkami šleháme, dokud hmota nebude úplně hladká, bez hrudek 5. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
6. Do tvarohového těsta opatrně postupně vmícháme sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme
7. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 60 minut, až bude mít krásně zlatavou barvu (pokud špejle zapíchnutá do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta, je hotovo)
8. Vyjmeme opatrně z trouby a necháme zhruba 20 minut prochladnout, formu opatrně sundáme, pokud budou u koláče okraje příliš světlé, překryjeme vršek tvarožníku alobalem a vložíme jej asi na 10 minut zpět do trouby, jinak ho nakrájíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy