REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarované velikonoční pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Horácka a Podhorácka. Různé tvary vykynutého těsta upečené dozlatova.


Ingredience:
700-750 gpolohrubé mouky
80 gmásla nebo margarínu
50 gdroždí
4 kskostky cukru
2 ksvejce
1/4 lmléka
špetka soli

Postup:

1. Ve větší míse promícháme mouku se solí, do dolíku vlijeme vlažné mléko, vložíme tuk, vejce, cukr a rozdrobené droždí, necháme vykynout kvásek, což bude trvat asi 15 minut
2. Těsto vypracujeme dohladka, přikryjeme a necháme vykynout (těsto musí zdvojnásobit svůj objem)
3. Vykynuté těsto přepracujeme na pomoučeném vále, vytvarujeme různé tvary, které pak klademe na vymaštěný plech
4. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme, v troubě vyhřáté na 170-180 °C, dozlatova.

Doporučení:

Pečivo můžeme posypat mákem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy