Vaječné omelety opečené na másle, plněné tvarohem, strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou.
Ingredience:
8 ks | vajec |
8 lžic | smetany ke šlehání |
8 lžic | nastrouhaného parmazánu |
2 lžíce | nasekané pažitky |
200 g | polotučného tvarohu |
máslo na opékání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V misce smícháme žloutky se smetanou, solí a mletým pepřem, pak zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků
2. V pánvi rozehřejeme kousek másla, vlijeme čtvrtinu vaječné směsi a necháme 3 minuty opékat, pak posypeme 2 lžícemi na jemno nastrouhaného parmazánu, přidáme 50 g (čtvrtinu) plnotučného tvarohu, zasypeme 1/
2 lžící na jemno nasekané pažitky a opékáme další 2-3 minuty, poté překlopíme do kapsy
3. Tak to zopakujeme se zbylými ingrediencemi, abychom získali 4 omelety
4. Podáváme s anglickou slaninou vyškvařenou na másle.