REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohová omelata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená omeleta se strouhaným parmazánem, tvarohem a nasekanou pažitkou.


Ingredience:
200 gpolotučného tvarohu
8 lžicnastrouhaného parmazánu
8 lžicsmetany ke šlehání
2 lžícenasekané pažitky
8 ksvajec
máslo na opékání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V misce smícháme žloutky se smetanou ke šlehání, solí a pepřem
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové směsi
3. V pánvi rozehřejeme kousek másla, vlijeme čtvrtinu vaječné směsi, 2-3 minuty opékáme, pak jednu půlku posypeme 2 lžícemi na jemno nastrouhaného parmazánu, přidáme 50 g (čtvrtinu) tvarohu, zasypeme 0,5 lžící na jemno nasekané pažitky, opékáme ještě další 2-3 minuty a nakonec přehneme
4. Postup opakujeme, z výše uvedených ingrediencí připravíme 4 ks omelety.

Doporučení:

Můžeme podávat s vyškvařenou slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy