Topinky obložené směsí z různých druhů rajčat, sýra, SPAK Česnekového dressingu, olivového oleje, česneku, citronové šťávy, cukru, bylinek a koření. Podáváme s topinkami například jako teplý předkrm.
Ingredience:
600 g | nejrůznějších odrůd rajčat |
6 lžic | SPAK Česnekového dressingu |
200 g | pikantního sýra (balkánský, feta, niva) |
2 ks | stroužky česneku |
citronová šťáva | |
špetka cukru | |
drcený pepř | |
olivový olej | |
bylinky na ozdobu | |
topinky s česnekem a solí |
Postup:
1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citronovou šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru
2. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka dressing a dozdobíme bylinkami
3. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě přisolit
4. Podáváme s topinkami jako lehké samostatné jídlo.
Zdroj: Spak.cz