REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Troubáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Krkonoš na bramborové vdolky servírované potřené povidly, posypané perníkem a pocukrované.


Ingredience:
Rozpis na 12 kusů:
500 gdopředu uvařených brambor ve slupce
240 ghrubé mouky
100 mlkyselého mléka nebo kefíru
2 ksvejce
1 baleníprášku do pečiva
máslo na potření vdolků a na plech
sůl
Na ozdobu:
perník na strouhání
švestková povidla
moučkový cukr

Postup:

1. Nejlépe den předem uvařené brambory oloupáme a na jemno nastrouháme
2. Přidáme vejce a mouku promíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli
3. Přilijeme mléko a vypracujeme ne příliš tuhé těsto
4. Těsto rozválíme na silnější plát asi 3 cm vysoký a z formičkou z něj vykrajujeme kolečka
5. Vdolky rozložíme na vymaštěný plech, potřeme je rozpuštěným máslem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut
6. Hotové trouboválky necháme mírně zchladnout, poté je potřeme povidly, posypeme perníkem a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy