REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tolstolobec na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy z tolstolobce pestrého upečené v troubě spolu s čerstvými houbami, brambory a další zeleninou.


Ingredience:
600-700 gpodkov z tolstolobce
300 gčerstvých hub
8 ksvětších syrových brambor
5-6 ksstroužků česneku
2 ksbobkové listy
1 ksvětší cibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
1 šálekvývaru
kousek celeru
několik kuliček nového koření
několik kuliček čerbého pepře
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

1. Podkovy z tolstolobce nasolíme a potřeme prolisovaným česnekem
2. Maso narovnáme do středu pekáče, obložíme plátky oloupaných a na plátky nakrájených brambor
3. Na jemno nastrouháme kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli nasekáme na jemno a očištěné houby nakrájíme na plátky, vše smícháme a nasypeme mezi brambory a porce ryby
4. Přidáme pepř a nové koření, dále pokrm posypeme mletou paprikou 5. Připravené maso na závěr podlijeme vývarem a pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C, až brambory změknou.

Poznámka:

Více o tolstolobci pestrém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Tolstolebec pestrý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy