REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tilápie na bylinkách a rajčatech, rukolovo-špenátový salát, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkách a oleji marinované okořeněné a osolené filety tilápie, nebo jiné vhodné ryby, zprudka opečené na pánvi, pak chvíli podušené s cherry rajčátky, servírované s bramborovou kaší a skvělým rukolovo-špenátovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksfilety z tilápie nebo jiné vhodné ryby
2 vrchovaté lžícesušených bylinek (bazalka, rozmarýn, oregano)
1 hrstcherry rajčátek
6 lžicrostlinného oleje
1 lžícecukru
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla + máslo na přelití kaše
200 mlmléka
voda
sůl
Na rukolovo-špenátový salát
80 glistů rukoly
80 glistů baby špenátu
6 lžicmedu
2 lžícebalzamikového octa

Postup:
  1. Olej ve vhodné misce smícháme s bylinkami
  2. Filety ryby osolíme, okořenéme pepřem, dáme do větší mísy a zalijeme bylinkovým olejem, necháme nejlépe několik hodin marinovat
  3. Na pánev nalijeme olej, ve kterém se marinovaly rybí filety, necháme ho zahřát, pak filety zprudka opečeme, pěkně z obou stran
  4. V této fázi pokrm mírně podlijeme vodou, přidáme na půlky pokrájená rajčátka, chvíli vše dusíme pěkně pod pokličkou
  5. Rybí filety vytáhneme, uchováme v teple, šťávu v pánvi dochutíme cukrem, zamícháme, necháme chvílu probublat
  6. Jednotlivé porce ryby na talíři přelijeme šťávou z pánve a doplníme o rajčátka, jako přílohu podáváme bramborovou kaši a v totmo případě rukolov-špenátový salát.

Příprava bramborové kaše:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
  2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
  3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
  4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Příprava rukolovo-špenátového salátu:

  1.  Očištěné, oprané a důkladně okapané listy rukoly
  2.  Promícháme s opranými a okapanými listy baby špenátu
  3. Směs hojně pokapeme zálivkou připravenou z balsamikového octa smíchaného s tekutým medem.
Doporučení:

Na fotografii je pažitková bramborová kaše, tu připravíme stejně, jak je uvedeno v receptu, jen do hotové kaše zamícháme nadrobno pokrájenou čerstvou pažitku.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy