REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tilápie na bylinkách a rajčatech, rukolovo-špenátový salát, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkách a oleji marinované okořeněné a osolené filety tilápie, nebo jiné vhodné ryby, zprudka opečené na pánvi, pak chvíli podušené s cherry rajčátky, servírované s bramborovou kaší a skvělým rukolovo-špenátovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksfilety z tilápie nebo jiné vhodné ryby
2 vrchovaté lžícesušených bylinek (bazalka, rozmarýn, oregano)
1 hrstcherry rajčátek
6 lžicrostlinného oleje
1 lžícecukru
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla + máslo na přelití kaše
200 mlmléka
voda
sůl
Na rukolovo-špenátový salát
80 glistů rukoly
80 glistů baby špenátu
6 lžicmedu
2 lžícebalzamikového octa

Postup:
  1. Olej ve vhodné misce smícháme s bylinkami
  2. Filety ryby osolíme, okořenéme pepřem, dáme do větší mísy a zalijeme bylinkovým olejem, necháme nejlépe několik hodin marinovat
  3. Na pánev nalijeme olej, ve kterém se marinovaly rybí filety, necháme ho zahřát, pak filety zprudka opečeme, pěkně z obou stran
  4. V této fázi pokrm mírně podlijeme vodou, přidáme na půlky pokrájená rajčátka, chvíli vše dusíme pěkně pod pokličkou
  5. Rybí filety vytáhneme, uchováme v teple, šťávu v pánvi dochutíme cukrem, zamícháme, necháme chvílu probublat
  6. Jednotlivé porce ryby na talíři přelijeme šťávou z pánve a doplníme o rajčátka, jako přílohu podáváme bramborovou kaši a v totmo případě rukolov-špenátový salát.

Příprava bramborové kaše:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
  2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
  3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
  4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Příprava rukolovo-špenátového salátu:

  1.  Očištěné, oprané a důkladně okapané listy rukoly
  2.  Promícháme s opranými a okapanými listy baby špenátu
  3. Směs hojně pokapeme zálivkou připravenou z balsamikového octa smíchaného s tekutým medem.
Doporučení:

Na fotografii je pažitková bramborová kaše, tu připravíme stejně, jak je uvedeno v receptu, jen do hotové kaše zamícháme nadrobno pokrájenou čerstvou pažitku.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy