Uvařené těstoviny se sýrovou omáčkou, žampiony, krůtího masa a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | makaronů (i jiné těstoviny) |
400 g | žampionů |
300 g | krůtích prsou |
200 g | mraženého hrášku |
100 g | tvrdého sýra |
3 lžíce | oleje |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | svazečku tymiánu |
1 ks | svazečku petrželky |
1 ks | cibule |
vývar na podlévání | |
voda | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody s jednou lžičkou oleje a uvaříme podle návodu na obalu doměkka
2. Mezitím si připravíme ostatní přísady tak, že očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kostky, očištěné žampiony na plátky (menší jen rozpůlíme), oloupanou cibuli na menší kousky, hrášek necháme mírně povolit, sýr nastrouháme nahrubo a oprané bylinky nasekáme nadrobno
3. V kastrolku na 3 lžících rozehřátého oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme maso, nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vše dobře promícháme a dusíme
4. Když je maso měkké, vmícháme hrášek, strouhaný sýr, přilijeme smetanu, opět promícháme, nakonec přidáme nasekané bylinky a touto omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a podáváme.