REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toasty s mozzarellou a bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky bílého chleba namočené ve vejcích a mouce, osmažené a obložené sýrem, salámem a zeleninou.


Ingredience:
4 kskrajíčky toastového chleba
4 ksplátky kořeněného salámu
2 kssnítky bazalky
2 ksmalá rajčata
2 ksvejce
125 gmozzarelly
3 lžícehladké mouky
3 lžícemléka
rostlinný olej
sůl

Postup:

1. Krajíčky chleba nakrájíme na trojúhelníky
2. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí, do druhého talíře nasypeme mouku
3. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce, připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme do křupava v rozpáleném oleji
4. Omyjeme rajčata, jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme
5. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky
6. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky
7. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je
8. Rozdělíme na talířky a ozdobíme čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy