REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Topinka obložená uzeninou a volským okem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chleba opečený na oleji nebo na sucho na pánvi, obložený kolečky salámu, volským okem a cibulí, zapečená pod grilem v troubě posypaný nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 ksvelký krajíc nejlépe den starého chleba
1 ksvejce
1/4 ksmenší cibule
10 gplátků salámu
5 gnastrouhaného tvadého sýra
kousek pórku
pepř
sůl
olej
rajské jablíčko na ozdobu

Postup:

1. Na pánvi na troše oleje, nebo na sucho opečeme krajíc den starého chleba
2. Vejce rozklepneme a opatrně vyklopíme na tukem vymazanou pánev, necháme ztuhnout bílek, žloutek může zůstat mírně tekutý
3. Na topinku položíme několik koleček salámu, pak volské oko, dozdobíme kousky cibule, posypeme solí a pepřem
4. Nakonec topinku posypeme nastrouhaným sýrem a chvíli zapečeme v troubě pod grilem
5. Topinku servírujeme horkou, ozdobenou pórkem a na osminky nakrájeným rajčetem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy