REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák ze syrovinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tatarský biftek z hub? Proč ne! Tento recept na tatarák z ryzců syrovinek pochází od pana Dalibora.


Ingredience:
500 gryzců syrovinek
1 kscibule
1 kssyrového vaječného žloutku
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícesójové omáčky
trochu kečupu
sekaná zelená petrželka
pažitka
sůl

Postup:

1. Mladé, zcela zdravé, šťavnaté a dobře očištěné ryzce (v syrovém stavu) pokrájíme a rozemeleme na masovém strojku, meleme na tácu, aby neuniklo vytékající mléko
2. K umletému přidáme kečup, zakápneme sojovou a worcesterskou omáčkou, osolíme a okořeníme špetkou pepře
3. Na talíři vytvoříme ze směsi bochánek, v něm uděláme jamku a do ní dáme vaječný žloutek, přidáme jemně krájenou cibuli, posypeme pažitkou a přizdobíme petrželkou
4. Tuto vybranou záležitost podáváme s křupavými počesnekovanými topinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy