Ryzce sami o sobě mají pikantní kořeněnou chuť, opečené se pak považují za lahůdku. Tatarák z podušených ryzců rovněž chutná skvěle.
Ingredience:
500 g | ryzců čerstvých nebo mražených (smrkový, borový) |
1 ks | sterilovaná okurka |
1 ks | cibule |
1 lžíce | kečupu |
2 lžičky | kapary |
1 lžička | worchestru |
mletý černý pepř | |
olej | |
sůl | |
+ topinky potřené česnekem |
Postup:
- Očištěné ryzce nasekáme najemno, podusíme do měkka na oleji.
- Podušené, vychladnuté ryzce umeleme na masovém strojku.
- Rozemleté ryzce promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, okurkou, kapary.
- Směs ochutíme kečupem, worchestrem, solí, pepřem a necháme vychladit.
- Mažeme na topinky, potřené česnekem.
V našem atlase hub najdete jak Ryzec pravý (borový), tak ryzec smrkový!
Více o ryzcích zde: Ryzce, houba pro pravé gurmány
Poznámka:Text i foto: D. Marounek