REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tatarák z čirůvek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbový tatarák je také skvělý! Má něco do sebe, i když v něm není ani kousek masa. Ale to neznamená, že bude chutnat jenom vegetariánům!


Ingredience:
500 gčirůvky dvoubarvé nebo fialové, zamlžené, či havelky
1 ksčervené cibule
1 lžícenasekaných kaparů
worchestr
kečup
máslo
pepř
sůl
topinky, kolečka cibule a červená paprika na ozdobení

Postup:

1. Houby očistíme, nožem nasekáme na jemno
2. Nasekané houby podusíme na másle, minimálně 15 minut, občas promícháme
3. Podušené houby necháme vychladnout, přidáme nasekané kapary, nakrájenou cibuli, podle chuti dochutíme kečupem, worchestrem, solí a pepřem
4. Mažeme na topinky, ozdobíme kolečky jarní cibulky a proužkem papriky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy