Houbový tatarák je také skvělý! Má něco do sebe, i když v něm není ani kousek masa. Ale to neznamená, že bude chutnat jenom vegetariánům!
Ingredience:
500 g | čirůvky dvoubarvé nebo fialové, zamlžené, či havelky |
1 ks | červené cibule |
1 lžíce | nasekaných kaparů |
worchestr | |
kečup | |
máslo | |
pepř | |
sůl | |
topinky, kolečka cibule a červená paprika na ozdobení |
Postup:
1. Houby očistíme, nožem nasekáme na jemno
2. Nasekané houby podusíme na másle, minimálně 15 minut, občas promícháme
3. Podušené houby necháme vychladnout, přidáme nasekané kapary, nakrájenou cibuli, podle chuti dochutíme kečupem, worchestrem, solí a pepřem
4. Mažeme na topinky, ozdobíme kolečky jarní cibulky a proužkem papriky.
Autor textu i fotografie: Dalibor Marounek