REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrové smaženky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nahrubo nastrouhaný eidam promíchaný s rozšlehanými vejci, usmažený ve tvaru bochánků.


Ingredience:
500 geidamu
5 ksvajec
olej na smažení
mletý pepř
pažitka
sůl

Postup:

1. Sýr nastrouháme na středně hrubém struhadle
2. Smícháme ho s rozšlehanými vejci, osolíme a okořeníme pepřem
3. Z vytvořené hmoty děláme lžící bochánky, které smažíme na rozehřátém oleji
4. Smaženky zdobíme pažitkou a podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem a tatarskou omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat hlávkový salát nebo salát z čekankových puků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy