REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová zemlbába se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v zapékací misce uležené navrstvené ingredience, druhý den upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
630 mlpolotučného mléka
450 gšunky
220 gčedaru nebo jiného tvrdého sýra
10 ksvajec
8 ksnejlépe den starých rohlíků
5 ksjarních cibulek
1 lžícehořčice (plnotučné, dijonské ...)
1 lžícemásla
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkasoli

Postup:

1. Ve velké míse smícháme vajíčka spolu s mlékem, hořčicí, paprikou a solí
2. Třetinu na 2,5 cm pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno zapékací mísy vymazané máslem
3. Na rohlíky poklademe polovinou na kostičky nakrájené šunky, nasekané jarní cibulky a nastrouhaného čedaru, na tuto vrstvu rozprostřeme druhou třetinu plátků rohlíků, přes ně dáme zbylé kostičky šunky, cibulky a sýra, vršek poklademe zbylým pečivem
4. Ingredience v míse zatlačíme a přelijeme vajíčkovou směsí
5. Zapékací misku přikryjeme alobalem, zatížíme talířem na, na který dáme ještě nějaké závaží a dáme přes noc do ledničky chladit
6. Druhý den zapékací misku vyndáme, necháme při pokojové teplotě asi 15-20 minut stát, pak připravenou zemlbábu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a odklopenou pečeme asi 80-90 minut.

Poznámka:

Odležením přes noc v lednici docílíme dokonalé vsáknutí vajec do všech kousků pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy