REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová zemlbába se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v zapékací misce uležené navrstvené ingredience, druhý den upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
630 mlpolotučného mléka
450 gšunky
220 gčedaru nebo jiného tvrdého sýra
10 ksvajec
8 ksnejlépe den starých rohlíků
5 ksjarních cibulek
1 lžícehořčice (plnotučné, dijonské ...)
1 lžícemásla
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkasoli

Postup:

1. Ve velké míse smícháme vajíčka spolu s mlékem, hořčicí, paprikou a solí
2. Třetinu na 2,5 cm pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno zapékací mísy vymazané máslem
3. Na rohlíky poklademe polovinou na kostičky nakrájené šunky, nasekané jarní cibulky a nastrouhaného čedaru, na tuto vrstvu rozprostřeme druhou třetinu plátků rohlíků, přes ně dáme zbylé kostičky šunky, cibulky a sýra, vršek poklademe zbylým pečivem
4. Ingredience v míse zatlačíme a přelijeme vajíčkovou směsí
5. Zapékací misku přikryjeme alobalem, zatížíme talířem na, na který dáme ještě nějaké závaží a dáme přes noc do ledničky chladit
6. Druhý den zapékací misku vyndáme, necháme při pokojové teplotě asi 15-20 minut stát, pak připravenou zemlbábu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a odklopenou pečeme asi 80-90 minut.

Poznámka:

Odležením přes noc v lednici docílíme dokonalé vsáknutí vajec do všech kousků pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy