REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sýrová zemlbába se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v zapékací misce uležené navrstvené ingredience, druhý den upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
630 mlpolotučného mléka
450 gšunky
220 gčedaru nebo jiného tvrdého sýra
10 ksvajec
8 ksnejlépe den starých rohlíků
5 ksjarních cibulek
1 lžícehořčice (plnotučné, dijonské ...)
1 lžícemásla
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkasoli

Postup:

1. Ve velké míse smícháme vajíčka spolu s mlékem, hořčicí, paprikou a solí
2. Třetinu na 2,5 cm pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno zapékací mísy vymazané máslem
3. Na rohlíky poklademe polovinou na kostičky nakrájené šunky, nasekané jarní cibulky a nastrouhaného čedaru, na tuto vrstvu rozprostřeme druhou třetinu plátků rohlíků, přes ně dáme zbylé kostičky šunky, cibulky a sýra, vršek poklademe zbylým pečivem
4. Ingredience v míse zatlačíme a přelijeme vajíčkovou směsí
5. Zapékací misku přikryjeme alobalem, zatížíme talířem na, na který dáme ještě nějaké závaží a dáme přes noc do ledničky chladit
6. Druhý den zapékací misku vyndáme, necháme při pokojové teplotě asi 15-20 minut stát, pak připravenou zemlbábu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a odklopenou pečeme asi 80-90 minut.

Poznámka:

Odležením přes noc v lednici docílíme dokonalé vsáknutí vajec do všech kousků pečiva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy