Směs z uvařených hub, rohlíků, krupice, vajec, cibule a česneku, zapečená dozlatova.
Ingredience:
60 g | sušených hub + voda |
60 g | krupice |
1/4 l | mléka |
6 ks | rohlíků |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
3 lžíce | sádla |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby den předem namočíme a druhý den v téže vodě uvaříme doměkka
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno a oloupané utřené stroužky česneku osmažíme na části rozehřátého sádla
3. Den staré rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, přidáme na menší kousky nakrájené uvařené houby s troškou vývaru z vařených hub, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, promícháme a ochutíme solí i pepřem
4. Hmotu nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C dozlatova.
Podáváme s kysaným zelím teplé i studené.