REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský hubník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z uvařených hub, rohlíků, krupice, vajec, cibule a česneku, zapečená dozlatova.


Ingredience:
60 gsušených hub + voda
60 gkrupice
1/4 lmléka
6 ksrohlíků
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 kscibule
3 lžícesádla
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Houby den předem namočíme a druhý den v téže vodě uvaříme doměkka
2. Oloupanou cibuli nakrájenou na drobno a oloupané utřené stroužky česneku osmažíme na části rozehřátého sádla
3. Den staré rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, přidáme na menší kousky nakrájené uvařené houby s troškou vývaru z vařených hub, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, promícháme a ochutíme solí i pepřem
4. Hmotu nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme při 190 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s kysaným zelím teplé i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy