REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švýcarský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze směsi zeleniny, hub, fazolí, uzeniny a sýru je ochucený pikantní zálivkou


Ingredience:
Na 1 kg:
160 gměkkého salámu
160 gtvrdého sýra
150 gzeleninové směsi sterilované bez nálevu
100 gokurek sterilovaných bez nálevu
80 gcibule
70 gbílých fazolí
70 gžampionů sterilovaných bez nálevu
50 gpaprik sterilovaných bez nálevu
20 ghořčice
10 gcukru
10 gocta
5 gworcesterské omáčky
5 gsoli
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Bílé fazole několikrát pečlivě propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet, aby dobře nabobtnaly, nabobtnalé fazole vaříme, v téže vodě, téměř doměkka, pak je zcedíme a necháme vychladnout
2. K fazolím přidáme zeleninovou směs, nakrájené okurky, papriky, žampiony, cibuli a na nudličky nakrájenou uzeninu a tvrdý sýr
3. Připravené suroviny promícháme se zálivkou připravenou promícháním oleje, hořčice, worcesterské omáčky, octa, cukru, mletého pepře a soli.

Doporučení:

Fazole máčíme nejméně 2-3 hodiny, nejlépe přes noc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy