REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstovinový salát s řeřichou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané se šunkou, sýrem, jarní cibulkou, paprikou a hráškem, přelité zálivkou.


Ingredience:
250 gtěstovin (vrtulek nebo mašliček)
100 gšunky v plátcích
100 gtvrdého sýra v plátcích
80 gsterilovaného nebo mraženého hrášku
2 ksmalých sterilovaných okurek
1 ksčervené papriky
1 ksjarní cibulky
1 lžíceřeřichy na ozdobu
voda
sůl
Na zálivku:
2 lžícevinného octa
2 lžíceřeřichy
2 lžíceoleje
1 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny nasypeme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu tzv. na skus, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, vychladnout a dáme do mísy
2. Papriku s jarní cibulkou očistíme, omyjeme a spolu se sterilovanými okurkami, šunkou i tvrdým sýrem nakrájíme na nudličky nebo kostičky a vše i s hráškem promícháme s těstovinami 3. V misce vidličkou rozšleháme olej, vinný ocet, sůl a mletý pepř, přisypeme na jemno nasekanou petrželku se 2 lžícemi řeřichy a promícháme
4. Těstovinový salát rozdělíme do misek, přelijeme zálivkou a každou porci ozdobíme řeřichou.

Doporučení:

Kdo nemá rád petrželku může do zálivky přidat i jinou bylinku – třeba bazalku nebo majoránku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy