REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková omáčka IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka podávaná nejlépe k vařenému uzenému masu a to spolu s bramborovými šiškami nebo knedlíky. Omáčka je připravená ze švestkových povidel, sušených švestek, ořechů, citronové šťávy, jíšky a vývaru z uzeného masa.


Ingredience:
1 hrstsušených švestek
100 gšvestkových povidel
40 grostlinného tuku nebo másla
30 gjader vlašských ořechů nebo plátků mandlí
6 dlvývaru z uzeného masa
1 lžícehladké mouky
citronová šťáva
kousek skořice

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z uzeného masa, rozšleháme
2. Přidáme povidla a skořici a vše dobře povaříme
3. Skořici vyjmeme, přidáme předem namočené švestky a rozsekané ořechy, krátce povaříme (ze švestek by neměli vypadnou pecky) a dochutíme citronovou šťávou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy