REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková omáčka s mandlemi a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční česká švestková omáčka sladkokyselé chuti s vložkou rozinek a mandlí.


Ingredience:
2 vrchovaté lžícešvestkových povidel
1 lžícesádla
1 hrstsušených švestek
1 hrstloupaných mandlí
1 hrstrozinek
100 mlslivovice
0,5 ldemi glace nebo čistého hovězího vývaru
4-5 kscibule
1 kskořene petržele
1 ksnastrouhaný perník
pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na lžíci másla zprudka oresujeme na jemno nakrájenou cibuli
2. Přidáme sušené švestky, mandle, rozinky a společně vše opečeme, pak základ na omáčku zalijeme slivovicí, tu zapálíme, alkohol necháme dohořet
3. Flambovaný základ zalijeme demi glace nebo vývarem, necháme vařit na středním zdroji tepla 15 minut
4. Omáčku ještě zahustíme nastrouhaným perníkem a dle potřeby případně rozředíme dle potřeby vývarem
5. Nakonec omáčku dochutíme povidly, solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy