REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá brusinková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá sladká omáčka vhodná k pečené nebo dušené zvěřině.


Ingredience:
150 gbrusinkové marmelády nebo brusinkového kompotu
70 mlpomerančové šťávy
1-2 lžícecitronové šťávy
1-2 lžícesolamylu (škrobu)
na špičku nože mletého zázvoru
špetka mletého bílého pepře
špetka sušeného tymiánu
voda

Postup:

1. Marmeládu nebo brusinkový kompot zahříváme zvolna v hrnci se silným dnem, dokud se zcela nerozpustí, nebo kompot nerozvaří
2. Hmotu rozředíme čerstvě vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávou a dochutíme výše uvedeným kořením
3. Prohřátou omáčku zahustíme škrobem rozmíchaném v malém množství studené vody a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy