REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá česneková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá omáčka z jíšky a vývaru ochucená majoránkou a drceným česnekem. Je vhodná především k vařenému hovězímu masu.


Ingredience:
4 ksstroužky česneku
0,75 lvývaru (vody)
2 lžícemásla nebo tuku
2 lžícehladké mouky
majoránka
sůl

Postup:

1. Z hladké mouky a másla nebo tuku připravíme světlou jíšku
2. Zalijeme ji 0,75 l vývaru nebo vody, rozšleháme metličkou a důkladně provaříme
3. Omáčku okořeníme dle chuti solí, majoránkou a drceným česnekem.

Doporučení:

Pokud použijeme na přípravu této omáčky vodu místo vývaru, je lepší ve vodě rozpustit kostku bujónu. Skvěle chutná k vařenému hovězímu. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy