REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá játrová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlejší, hustější, kořeněná nahnědlá omáčka s kousky jater, skvělá například k hovězímu masu spolu s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
750 gvývaru B
120 gcibule
75 ghovězích jater
75 ghladké mouky
60 gtuku
5 gsoli
0,5 gkmínu
0,5 gmletého černého pepře

Postup:
  1. Do rozpáleného tuku v hrnci nasypeme oloupanou,  na jemno pokrájenou cibuli a kmín, cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku, zamícháme, připravíme světlou cibulovou zásmažku
  2. Hotovou zásmažku zalijeme studeným vývarem B (trochu vývaru si necháme na rozmíchání jater), důkladně rozšleháme, základ na omáčku přivedeme k varu, okořeníme pepřem, za občasného prošlehání vaříme pozvolna tak 30-35 minut
  3. Omáčku dle chuti osolíme, promícháme, pak procedíme přes cedník s malými oky
  4. Očištěná játra propláchnutá pod studenou tekoucí vodou necháme důkladně okapat, pak je umeleme a rozmícháme s trochou studeného vývaru, co jsme si odložili stranou, vlijeme do procezené omáčky, krátce omáčku povaříme, občas ji zamícháme.
Doporučení:

Játra můžeme také povařit v omáčce v celku, nakrájená na menší kousky a nakonec omáčku rozmixovat pomocí ručního tyčového mixéru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy