REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá játrová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlejší, hustější, kořeněná nahnědlá omáčka s kousky jater, skvělá například k hovězímu masu spolu s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
750 gvývaru B
120 gcibule
75 ghovězích jater
75 ghladké mouky
60 gtuku
5 gsoli
0,5 gkmínu
0,5 gmletého černého pepře

Postup:
  1. Do rozpáleného tuku v hrnci nasypeme oloupanou,  na jemno pokrájenou cibuli a kmín, cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku, zamícháme, připravíme světlou cibulovou zásmažku
  2. Hotovou zásmažku zalijeme studeným vývarem B (trochu vývaru si necháme na rozmíchání jater), důkladně rozšleháme, základ na omáčku přivedeme k varu, okořeníme pepřem, za občasného prošlehání vaříme pozvolna tak 30-35 minut
  3. Omáčku dle chuti osolíme, promícháme, pak procedíme přes cedník s malými oky
  4. Očištěná játra propláchnutá pod studenou tekoucí vodou necháme důkladně okapat, pak je umeleme a rozmícháme s trochou studeného vývaru, co jsme si odložili stranou, vlijeme do procezené omáčky, krátce omáčku povaříme, občas ji zamícháme.
Doporučení:

Játra můžeme také povařit v omáčce v celku, nakrájená na menší kousky a nakonec omáčku rozmixovat pomocí ručního tyčového mixéru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy