Teplá sladkokyselá omáčka s chutí a vůní po švestkách, vhodná jako příloha k uzenému, pečenému nebo grilovanému masu.
Ingredience:
250 g | zralých, vypeckovaných švestek |
2 lžíce | třtinového curku |
1 lžíce | olivového oleje |
300 ml | hovězího vývaru |
50 ml | červeného vína |
Postup:
1. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku doměkka (dáme pozor, aby nechytila barvu)
2. Přidáme švestky nakrájené na menší klínky, cukr a pozvolna mícháme, až se cukr rozpustí
3. V této fázi přilijeme do omáčky víno a vývar a 15 minut vše povaříme do zhoustnutí
4. Omáčku servírujeme teplou!
Recept na vývar najdete zde: Hovězí vývar (Conzommé – konzomé).