REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka skvělá jako příloha ke zvěřině, ale i k jinému pečenému a grilovanému masu.


Ingredience:
300 gšvestkových povidel
50 gspařených mandlí
100 mlrumu
1 hrstsušených švestek
1 hrstrozinek
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Mandle spaříme horkou vodou, pak je oloupeme a nasekáme na nudličky
2. Sušené švestky naložíme do rumu (nejlépe den předem)
3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji trochou studené vody a vyšleháme metličkou
4. Přidáme švestková povidla, rozinky, švestky i s rumem, ve kterém byli naloženy a nakonec ještě mandle
5. Vše promícháme, povaříme a dochutíme cukrem a solí.

Doporučení:

Omáčka by měla být tmavá, dostatečně hustá, příjemně sladké chuti.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy