REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná omáčka vhodná hlavně ke zvěřině.


Ingredience:
300 gvypeckovaných švestek
60 gpískového cukru
60 mlocta 8 %
1 lžičkazrnek koriandru
1 lžičkahořčičných semínek
1 ksvelké cibule
1 ksstroužek česneku
trochu chilli koření (můžeme vynechat)
sůl

Postup:

1. Polovinu vypeckovaných švestek rozmixujeme, druhou polovinu jen rozpůlíme a za častého míchání vaříme, až omáčka začne houstnout
2. Pak přidáme cukr, ocet, sůl a dále vaříme do zhoustnutí
3. Do omáčky přidáme 5 minut před dovařením nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, chilli koření (podle chuti), koriandr a hořčičná semínka rozdrcená válečkem (nejlépe v mikrotenovém sáčku) a promícháme (dlouhým varem by koření ztratilo na chuti a vůni, cibule i česnek by se rozvařily)
4. Omáčka má být sladkokyselá.

Doporučení:

Příloha: Masové nebo zvěřinové pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy