REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šusterka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální pokrm připravený z vody, hladké mouky, hustého vepřového sádla a škvarků.


Ingredience:
500 ghladké mouky
2 lžícehusího nebo vepřového sádla
1 lžíceškvarků
1 lžícesoli
3 lvody

Postup:

1. Do vařící vody dáme sůl a vsypeme mouku, koncem vařečky mouku dvakrát propíchneme, aby vstoupila voda na povrch a mouka se dobře provařila
2. Za půl hodiny větší část vody slijeme, ostatní koncem vařečky promícháváme tak dlouho, až se utvoří malé hrudky, které vysypeme na mísu
3. Připravené porce omastíme sádlem a posypeme škvarky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy