REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sušenky z kukuřičné mouky s parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané křehké sušenky z kukuřičné a hladké mouky, ochucené parmazánem. Potřené vajíčkem a sypané sezamovými semínky.


Ingredience:
300 gkukuřičné mouky
230 ghladké mouky
100 gstrouhaného parmazánu
80 ghery nebo másla
370 ml kefíru
2 lžičkysoli
1 lžičkaprášku do pečiva
1 ksvejce
sezamová, lněná či jiná semína

Postup:

1. V míse rozmíchejte mouky, prášek do pečiva a sůl, pak přidejte parmazán, kefír a změklé máslo nebo heru
2. Vypracujte hladké těsto, zabalte do potravinářské folie a půl hodiny je nechte odpočívat při pokojové teplotě
3. Na pomoučeném válu (nebo před mikroten) vyválejte 3 mm silnou placku; je-li hmota moc suchá, přidejte trochu kefíru
4. Formičkou vykrájejte kolečka o průměru asi 4 cm
5. Každé pak propíchejte vidličkou, potřete ušlehaným vajíčkem a posypejte semínky
6. Pečte na plechu vyloženém pečocím papírem po dobu zhruba 10 minut při 170-180 °C, ke konci sušenky hlídejte, aby se nespálily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy