REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané tyčinky z kynutého těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře propečené křehké a chutné slané tyčinky sypané solí a kmínem nebo mákem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
120 grostlinného tuku nebo másla
25 gdroždí
1 ksvejce
1/4 lmléka
sůl
mák nebo kmín
hrubší sůl na posypání
ztužený tuk na plech

Postup:

1. Mouku prosejeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky
2. Kvásek necháme na teplém místě vzejít
3. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto
4. Necháme vykynout a potom z těsta odkrajujeme stejnoměrné kousky, vyvalujeme pramínky (tyčinky), ty potíráme bílkem a sypeme solí a mákem nebo solí a kmínem
5. Klademe na pomaštěný plech a po opětovném vykynutí pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené tyčinky jsou velmi chutné, brzo se však rozleží, proto je nepřipravujeme do zásoby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy