REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Strouhanec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na Strakonicku je Strouhanec nazýván „bramborová buchta“, v Krkonoších „bába“. Je to vlastně pečený bramborový koláč s ovocem.


Ingredience:
1 kgbrambor
500 gjablek, hrušek nebo švestek
250 ghrubé mouky
60 gmásla
1/4 lmléka
1 ksvejce
1 lžičkacukru
sůl

Postup:

1. Syrové oškrábané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned je zalijeme mlékem, aby nezčernaly
2. Přisolíme, přisladíme, přidáme mouku i vejce a vymícháme na těsto
3. Do těsta zapracujeme oloupané, na malé kousky pokrájené, ovoce
4. Strouhanec pečeme v dobře vymaštěném pekáči v troubě, vyhřáté kolem 190 °C, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy