REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchané brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept našich babiček na přílohu z povařených brambor, před podáním pěkně rozšťouchaných.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
750 gbrambor
1 lžičkakmínu
2 lžícesádla (olej)
2 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nejdříve uvaříme ve slané vodě s kmínem
2. Po 18-20 minutách je slijeme a rozmačkáme (rozšťoucháme)
3. Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji (sádle) a vmícháme ji do brambor.

Doporučení:

S kysaným mlékem je lze nabídnout i jako samostatné jídlo.

Poznámka:

Na tento recept použijeme pozdní brambory, rané nejsou vhodné!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy