REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchané brambory II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček. Chutná příloha z uvařených a rozmačkaných brambor.


Ingredience:
1 kgbrambor
6 kscibulí
6 lžicmásla
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory překrájíme na čtvrtky a v mírně osolené vodě bez kmínu je uvaříme doměkka
2. Vodu z brambor slijeme a trochu vody z vaření necháme na dně hrnce nebo odchytíme do jiné nádoby
3. Oloupeme 6 ks velkých cibulí, nakrájíme je na kolečka nebo klínky a osmahneme dorůžova v pánvi na másle s přidáním několika kapek oleje
4. Orestovanou cibuli přidáme k bramborám i s poslední kapkou tuku z pánve, vše osolíme, dochutíme pepřem a šťouchadlem rozmělníme na hrudkovitou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy