REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špekové knedlíky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené knedlíky připravené z cibule, slaniny, housek, vejce …


Ingredience:
200 ganglické slaniny
250 mlmléka
4 lžícehrubé mouky
2 lžícestrouhanky
2 lžícesádla
1 hrstnasekané petrželky
8 kshousek
1 kscibule
1 ksvelkého vejce
1 ksžloutku
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené housky i anglickou slaninu a společně opečeme
2. V mléce rozšleháme vejce, žloutek, mletý pepř, sůl, na jemno nasekanou petrželku a přelijeme na vychladlé housky se slaninou, necháme 30 minut odpočinout
3. Pak promícháme, zahustíme strouhankou i hrubou moukou a vytvarujeme menší koule, které ve vařící osolené vodě povaříme podle velikosti 6-10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy