Vařené knedlíky připravené z cibule, slaniny, housek, vejce …
Ingredience:
200 g | anglické slaniny |
250 ml | mléka |
4 lžíce | hrubé mouky |
2 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | sádla |
1 hrst | nasekané petrželky |
8 ks | housek |
1 ks | cibule |
1 ks | velkého vejce |
1 ks | žloutku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené housky i anglickou slaninu a společně opečeme
2. V mléce rozšleháme vejce, žloutek, mletý pepř, sůl, na jemno nasekanou petrželku a přelijeme na vychladlé housky se slaninou, necháme 30 minut odpočinout
3. Pak promícháme, zahustíme strouhankou i hrubou moukou a vytvarujeme menší koule, které ve vařící osolené vodě povaříme podle velikosti 6-10 minut.