REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchané brambory se slaninou a pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá příloha k masitým pokrmům, která se skvěle hodí především k pečeným, ale i jinak tepelně upraveným masům podlévaným na talíři omáčkou.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 gslaniny
50 clmléka
1 kspórek
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, uvaříme do měkka
  2. Slaninu nakrájíme na proužky, pórek na kroužky
  3. Slaninu a pórek vložíme do prostorné pánve, mícháme, až slanina začíná pouštět tuk a pórek změkne
  4. Přidáme brambory, přilije trochu mléka a začneme promíchávat v pánvi s pórkem a slaninou, nesmí se nám směs přichytit ke dnu pánve
  5. Ochutíme pepřem, solí a podáváme jako přílohu ke  karbanátkům, řízkům, pečeným masům atd.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy