REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tymiánovo-hořčičné brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory promíchané s hořčicí, tymiánem, citronovou kůrou, máslem a kořením.


Ingredience:
1 kgbrambor
50 gmásla
2 lžičkyhrubozrnné hořčice
1 lžícenasekaných tymiánových lístků
1/2 lžícenastrouhané citronové kůry
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, menší necháme v celku, větší přepůlíme a vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Pak brambory scedíme, necháme okapat, dáme do mísy, přidáme změklé máslo, na drobno nasekané lístky tymiánu, na jemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a hořčici
3. Ochutíme solí, mletým pepřem, vše dobře promícháme a podáváme za tepla, aby se všechny chutě spojily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy