REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchaná dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená dužina z dýně pokapaná olivovým olejem a upečená v troubě doměkka, smíchaná s bylinkami a na slanině orestovanou cibulkou, rozšťouchaná.


Ingredience:
1 ksdýně o váze cca 2 kg
1 ksvelké cibule
3 ksstroužky česneku
1 hrstpažitky
140 ganglické slaniny
50 gšpeku
snítka tymiánu
olivový olej
sůl

Postup:

1. Dýni rozpůlíme, vybereme semeník a dužinu oloupeme a nakrájíme na kostky
2. Kostky dýně vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 40 minut
3. Na pánvi oresujeme kostičky slaniny a špeku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, osmahneme dozlatova
4. Dýni rozšťoucháme podobně, jako se šťouchají brambory, ochutíme ji nasekanou pažitkou a jehličkami rozmarýnu, osolíme a promícháme s orestovanou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy