REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťouchaná dýně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá varianta zdravé podzimní přílohy. Takto připravená dužina dýně skvěle doplní různě upravená masa. Recept od blogerky Karolíny Kamberské.


Ingredience:
1 kgmáslové dýně
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
4 snítkytymiánu
4 lžícestrouhaného parmazánu
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
1/2 hrnkuvody
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:
  1. Dýni rozkrojte, zbavte semen, okrájejte slupku a dužinu nakrájejte na kousky
  2. Cibuli a česnek oloupejte, obojí nakrájejte najemno a zpěňte v kastrolu na rozehřátém oleji, přisypte nakrájenou dýni, orestujte ji, osolte, opepřete, přidejte odrhnuté lístky tymiánu a ještě chvíli opékejte
  3. Jakmile začne dýně svrchu měknout, je hezky opečená a bylinky se rozvoní, podlijte ji tak půl hrnkem vody, přiklopte a duste doměkka
  4. Tekutinu na závěr vyvařte, zbyla-li nějaká. Měkkou dýni rozšťouchejte s máslem, vmíchejte parmazán a je-li třeba, dochuťte solí a pepřem
  5. Podávejte ozdobené lístky tymiánu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy