REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný okurkový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky okurek naložené ve sladkokyselém nálevu, sterilované.


Ingredience:
okurky nakládačky
zavařovací sklenice s uzávěrem
sůl
Nálev na cca 10 sklenic o objemu 0,7 l:
300 gcukru
1 lžičkacelého pepře
0,5 locta

Postup:

1. Nejprve si připravíme nálev; ocet svaříme s cukrem a zrnky pepře (přivedeme k varu, ale dále nevaříme), necháme mírně vychladnout
2. Okurky nastrouháme na tenké plátky, osolíme je a necháme odležet, vodu, která se z okurek vylouží, přilijeme do octového nálevu
3. Okurky dáme do zavařovacích sklenic, zalijeme připraveným nálevem, důkladně uzavřeme
4. Okurkový salát sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy