REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaný okurkový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané, prosolené okurky smíchané s cukrem, pepřem a octem, zavařené.


Ingredience:
Rozpis na 10 l nastrouhaných okurek:
10 lnastrouhaných okurek
0,5 locta
1 lžícemletého černého pepře
300 gcukru
sůl

Postup:

1. Oloupané okurky nastrouháme, osolíme a jemně promícháme, necháme stát, až pustí vodu
2. Tekutinu z okurek slijeme, přidáme do ní cukr, ocet a pepř, nálev spolu s okurkami promícháme
3. Připravený salát naplníme do sklenic a důkladně uzavřeme víčky
4. Sterilujeme tak 20 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy