REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované červené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je jedna z variant na zavařené červené zelí zalité nálevem připraveným z přípravku Deko.


Ingredience:
3 kgčerveného zelí
1,5 dloleje
5 ksvětších cibulí
nálev z přípravku Deko
kmín

Postup:

1. Zelí nakrouháme na jemno nebo nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme kmín a nálev tak, aby v zelí nebylo příliš mnoho tekutiny, dobře promícháme
2. Připravené ochucené zelí dáme do sklenic, navrch každé sklenice nalijeme lžíci oleje a uzavřeme víčky
3. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Deko – Kořenící přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub. Návod k přípravě: smíchejte 1,75 l vody, 0,5 l octa 8 %, 100-120 g cukru a obsah sáčku DEKO. Asi 5 minut povařte a ochlaďte.

Poznámka:

Červené zelí obsahuje více vitaminu C, než zelí bílé. Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy