REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované cuketové zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zimě se nám takto zavařené cukety budou hodit. Skvělá příloha k pečeným či i jinak upraveným masům.


Ingredience:
2 kgnahrubo nastrouhaných, oloupaných přerostlých cuket
30 gcukru
25 gsoli
60 mlocta
1/2 lžícedrceného kmínu
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Cukety oloupeme a nastrouháme do velké mísy
  2. Mísu zalijeme octem, přidáme kmín a cukr, osolíme
  3. Důkladně vše promícháme, necháme 20 minut stát, aby směs pustila šťávu
  4. Do dobře vymytých, sterilizovaných sklenic postupně směs napěchujeme, vrchní část zalijeme vyluhovanou šťávou
  5. Zavíčkujeme, sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Doporučení:

Z cuketového zelí po otevření podle potřeby slijeme tekutinu, uděláme cibulovou jíšku, tu zamícháme do zelí a chvíli povaříme, dochutíme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy