REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované fazolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované mladé fazolky s měkkými semeny ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
mladé fazolové lusky
voda na povaření
sůl
Na nálev:
1 lvody
2,5 dlocta 8 %
100 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Z mladých fazolek odstraníme vlákna, stopky a špičky, dobře je opláchneme
2. Vložíme do vařící osolené vody, vaříme asi 5 minut, pak fazolky vyjmeme, necháme důkladně okapat, nakrájíme je na proužky
3. Připravené povařené fazolky vložíme do čistých nahřátých sklenic, zalijeme horkým nálevem a sklenice dobře uzavřeme
4. Větší sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C, menší sklenice zavařujeme o něco méně, tak 25 minut.

Doporučení:

K fazolkám můžeme přidat také koření. Do sklenice o objemu 1 l dáme 2-3 ks kuličky černého pepře, 2-3 ks kuličky nového koření a 1 ks bobkového listu, fazolky pak budou aromatičtější.

Poznámka:

Takto upravené fazolky jsou vhodné pro přípravu salátů, nebo je můžeme uvařit na kyselo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy