REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaná míchaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
Na 6 sklenic po 750 ml:
400 ghrášku
400 gkvětáku
400 gmalých brambor
400 gmalých bílých cibulek
400 gčervené papriky
voda
sůl
Na nálev:
750 mlbylinkového octa
1,75 lvody
250 gtřtinového cukru nebo krystalového
60 gsoli
2 ksstonku kopru
Koření do sklenic:
2 lžícehořčičných semínek
1 lžícemletého pepře
6 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu

Postup:

1. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a přibližně 5 minut vaříme v osolené vodě (brambory potřebují až 10 minut), pak scedíme, prudce zchladíme proudem studené vody a necháme okapat
2. Na nálev svaříme v hrnci vodu, sůl, třtinový cukr, kopr a bylinkový ocet 3. Do čistě vymytých sklenic rozdělíme koření i zeleninu, tak aby pod hrdlem sklenice zbyly asi 2 cm a zalijeme vychladlým nálevem
4. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C, pak sklenice postavíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy