Zavařovací sklenice naplněné vyloupanými kukuřičnými zrny, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené spolu s kořením.
Ingredience:
kukuřice s nepřezrálými, ale žlutými zrny | |
voda | |
Na 1 sklenici: | |
3 ks | kolečka cibule |
2 ks | zrnka černého pepře |
Na nálev: | |
1 l | vody |
1/4 l | octa |
100 g | cukru |
30 g | soli |
Postup:
1. Očištěné palice kukuřice uvaříme ve vodě doměkka, pak je necháme vychladnout, zrnka vyloupeme
2. Na dno každé zavařovací sklenice dáme zrnka černého pepře a kolečka cibule, sklenice naplníme kukuřičnými zrnky
3. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.
Příprava nálevu:
Vodu spolu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.
Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.