REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilovaná kukuřičná zrna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařovací sklenice naplněné vyloupanými kukuřičnými zrny, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené spolu s kořením.


Ingredience:
kukuřice s nepřezrálými, ale žlutými zrny
voda
Na 1 sklenici:
3 kskolečka cibule
2 kszrnka černého pepře
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
100 gcukru
30 gsoli

Postup:

1. Očištěné palice kukuřice uvaříme ve vodě doměkka, pak je necháme vychladnout, zrnka vyloupeme
2. Na dno každé zavařovací sklenice dáme zrnka černého pepře a kolečka cibule, sklenice naplníme kukuřičnými zrnky
3. Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Příprava nálevu:
Vodu spolu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy