REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Staročeské lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance z kynutého těsta servírované s různými náplněmi. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Ivy Hüttnerové.


Ingredience:
Na těsto:
600 ghladké mouky
750 mlvlažného mléka
1 ksvejce
kůra z 1 ks citrónu
špetka soli
Na kvásek:
1 lžícevlažného mléka
1 lžícehladké mouky
1 lžícecukru
1/2 kskostky droždí
Na náplň:
zakysaná smetana dochucená cukrem a skořicí
švestková povidla ovoněná rumem
rozvařené jahody nebo borůvky
různé domácí marmelády

Postup:

1. Nejprve si připravíme droždí; nadrobené droždí v hrnku posypeme cukrem, rozmícháme, až se rozteče, přidáme vlažné mléko a mouku, zamícháme a necháme pod utěrkou na teplém místě 30 minut kynout
2. V míse smícháme hladkou mouku s vejcem, citronovou kůrou, solí a vlažným mlékem, zamícháme vzejitý kvásek a opět pod utěrkou necháme těsto 90 minut kynout
3. Na lívanečníku z vykynutého těsta upečeme lívance z obou stran
4. Teplé lívance servírujeme se švestkovými povidly ovoněnými rumem, rozvařenými jahody nebo borůvkami, zakysanou smetanou promíchanou se skořicí a cukrem, marmeládou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy