REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šiškvárky s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šišky z kynutého těsta plněné ochucenou povidlovou náplní, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
350 gpolohrubé mouky
50 gtuku na pečení nebo másla
40 gmoučkového cukru + na pocukrování
30 gdroždí
150 mlmléka
1 lžičkastrouhané citronové kůry
1 lžícerumu
3 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
špetka soli
mouka na vál
olej na smažení
Na náplň:
1 lžícerumu
1/2 lžičkymleté skořice
150 gšvestkových povidel

Postup:

1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, nasypeme do něho rozdrobené droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka, potom na teplém místě necháme vzejít kvásek
2. Poté do kvásku přidáme zbylý moučkový cukr i mléko, vanilkový cukr, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rum, špetku soli, rozpuštěný vlažný tuk a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout
4. Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky, každý z nich roztáhneme na placičku, do středu dáme lžičku povidel, zabalíme do válečku, rozložíme je na pomoučený vál a necháme ještě 15 minut kynout
5. Pak v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje válečky zvolna ze všech stran osmažíme dozlatova a na papírovém ubrousku necháme okapat, před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy