REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Španělská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka s masovou a zeleninovou vložkou.


Ingredience:
120 ghovězího masa
120 gšunky
60 gmásla
1,5 dlcherry
1/2 lvývaru
2 ksrajčat (2 lžíce rajčatového protlaku)
2 kscibule
1 kskapie
1 ksbobkového listu
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Do rozehřátého másla vmícháme hladkou mouku, přidáme bobkový list, nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku, kapii a zalijeme vývarem
2. Směs přivedeme za stálého míchání k varu, přidáme jemně nakrájené maso, šunku a dusíme při malém plaménku, až maso změkne
3. Potom do směsi vmícháme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata (rajský protlak), cherry, mletý pepř, sůl a ještě krátce podusíme
4. Před podáváním omáčku procedíme
5. Ihned podáváme.

Poznámka:

– Španělská omáčka je ve skutečnosti francouzská omáčka, francouzsky zvaná espagnole, anglicky Spanish sauce- Je to základní hnědá omáčka bez které se neobejde téměř žádná kuchyně, tato omáčka je někdy na jídelních lístcích uváděna jen jako hnědá omáčka (angl. brown sauce).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy