REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hnědá hustá omáčka ke zvěřině, nejlépe ke kanci.


Ingredience:
40 gmásla
30 ghladké mouky
3 dlvývaru
4 lžícečerveného suchého vína
3 lžícesušených šípků
1 lžícecitrónové šťávy
2 kshřebíčku
citrónová kůra
cukr
sůl

Postup:

1. Sušené šípky vypereme v teplé vodě a vaříme s hřebíčky a citrónovou kůrou
2. Rozvařené šípky prolisujeme, ke šťávě přilijeme vývar a podle chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínem a okyselíme citrónovou šťávou
3. Pak omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky
4. Povaříme dohladka a podáváme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy