Teplá omáčka z plodů moře, suchého bílého vína, italské omáčky na těstoviny, zeleninového vývaru … servírovaná smíchaná s uvařenými těstovinami, ozdobená nasekanými bylinkami.
Ingredience:
750 g | směsi plodů moře |
500 ml | italské omáčky |
120 ml | suchého bílého vína |
120 ml | zeleninového vývaru |
60 ml | olivového oleje |
1 hrst | čerstvých bylinek na posypání (petrželová nať, pažitka, bazalka, rozmarýn ...) |
1 hrst | vypeckovaných černých oliv |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Olej rozpálíme ve velké pánvi, nasekaný česnek s cibulí na něm orestujeme, za stálého míchání opékáme asi 4 minuty
2. Přidáme plody moře, zprudka je opečme, aby změkly, pak přidáme olivy
3. V této fázi přilijeme víno, povaříme, přilijeme omáčku na těstoviny a zeleninový vývar, vše přivedeme k varu, občas zamícháme a dle chuti osolíme.
Omáčku podáváme teplou, smíchanou s nějakým typem uvařených těstovin a posypanou nasekanými čerstvými bylinkami.