REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Středomořská omáčka na těstoviny II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z plodů moře, suchého bílého vína, italské omáčky na těstoviny, zeleninového vývaru … servírovaná smíchaná s uvařenými těstovinami, ozdobená nasekanými bylinkami.


Ingredience:
750 gsměsi plodů moře
500 mlitalské omáčky
120 mlsuchého bílého vína
120 mlzeleninového vývaru
60 mlolivového oleje
1 hrstčerstvých bylinek na posypání (petrželová nať, pažitka, bazalka, rozmarýn ...)
1 hrstvypeckovaných černých oliv
2-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Olej rozpálíme ve velké pánvi, nasekaný česnek s cibulí na něm orestujeme, za stálého míchání opékáme asi 4 minuty
2. Přidáme plody moře, zprudka je opečme, aby změkly, pak přidáme olivy
3. V této fázi přilijeme víno, povaříme, přilijeme omáčku na těstoviny a zeleninový vývar, vše přivedeme k varu, občas zamícháme a dle chuti osolíme.

Doporučení:

Omáčku podáváme teplou, smíchanou s nějakým typem uvařených těstovin a posypanou nasekanými čerstvými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy